Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
herbatniki 1 paczka
śmietana 1/2 litra
smietana fix 1 opakowania
galaretka cytrynowa 1 sztuka
cytryny 2 sztuki
masło roślinne 1 sztuka
jaja 2 sztuki
masa 2 sztuki
budyń śmietankowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec

Upiec biszkopt z 4 jaj.
2 budynie śmietanowe zagotować w 0,5 litra wody do gorącego dodać galaretkę cytrynową wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do ostygnięcia. Masło roślinne utrzeć z żółtkami dodawać powoli ostygniętą masą. Ubić 2 białka z sokiem z cytryny dodać do utartej masy. Całość wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć ciastka maczane w ponczu (woda + cytryna + alkohol) ubić śmietanę z śmietnfix wyłożyć na ciasta i przełożyć następną warstwą ciastek nasączonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.09.2013 07:22
apetyczne ciasto
malaczarna23 18.06.2012 10:59
pyszności
IlonaAlbertos 20.03.2012 00:22
Wygląda wspaniale.
magical66 08.08.2011 23:06
wygląda pysznie
rzenia15 20.02.2011 21:00
ciekawy przepis
novita26 15.02.2011 15:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak