Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spleśniały szpinak :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 2 op
masło 2 łyżki
czosnek 7-8 ząbków
ser pleśniowy lazur 2 op
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spleśniały szpinak :)

Szpinak rozmrażamy na głebokiej patelni; dodajemy masło oraz 4 ząbki czosnku przeciśnietę przez praskę a także 3-4 ząbki czosnku w całości. Dusimy. Na koniec dodajemy pokruszony ser pleśniowy, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Taki szpinaczek nadaje się jako nadzienie do cannelloni, lasagne czy makaronu albo...do zjedzenia łyżką z patelni :D mniam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 14.07.2011 15:32
dzięki :)
Kate131 14.07.2011 08:59
teztaki robie, ale masz super nazwe na niego:)
cukiereczek 10.06.2011 06:27
ciekawe
anna186 01.03.2011 20:04
fajne
Aida 18.02.2011 08:57
eee,tam...zielone, zdrowe i smaczne :)
Mati13 16.02.2011 10:48
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak