Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki duszone w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 500 gram
ryż 2 torebki
woda 1 litr
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 400 mililitrów
mąka ziemniaczana 3 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki duszone w sosie pomidorowym

Kapuste płuczemy, wycinamy głab, wkładamy do gotujacej sie wody, powoli wyjmujemy odchodzace liście. Ryz gotujemy, przestudzony mieszamy z miesem i przyprawiamy wyrabiamy farsz, z liści ścinamy grube narośla, kapuste faszerujemy 2 łyżkami farszu, zwijamy w zamknięte rulony, układamy w brytfanie, wode gotujemy dodajmey koncentrat, śmietane i przyprawiamy do smaku dodajemy 3 łyzki maki ziemniaczanej,mięszamy, zalewamy sosem gołąbki.dusimy 1 godzine.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 23.09.2011 14:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak