Kotlety faszerowane

Kotlety faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    60 dag
  • jajka

    2 szt
  • zielona pietruszka

  • masło

  • bułka tarta

  • sól, pieprz

  • olej

  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcje, doprawić i cienko rozbić. Na każdą porcję mięsa położyć plasterek gotowanego jajka, szynkę, kawałek papryki, troszkę masła, posypać zieloną pietruszką. Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa, aby sie dobrze skleiły, surowe jajka roztrzepać. Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

04.11.2011 17:58
dobre

Grazyna0211

21.02.2011 17:32
podoba mi sie ten przepis na kotleciki.

berys18

22.10.2010 07:36
bradzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat