Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
jajko 2 szt
zielona pietruszka
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
olej
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety faszerowane

Mięso podzielić na porcje, doprawić i cienko rozbić. Na każdą porcję mięsa położyć plasterek gotowanego jajka, szynkę, kawałek papryki, troszkę masła, posypać zieloną pietruszką. Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa, aby sie dobrze skleiły, surowe jajka roztrzepać. Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 04.11.2011 17:58
dobre
Grazyna0211 21.02.2011 17:32
podoba mi sie ten przepis na kotleciki.
berys18 22.10.2010 07:36
bradzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak