Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    3-4 plastry
  • parówki cienkie

    50-60 dag
  • ciasto francuskie

    275 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z parówek usunąć plastikowe osłonki (jeśli takie posiadają. Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 2-3 cm Na każdej parówce położyć pasek sera i owinąć ciastem francuskim. Piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor ok 15- 20 min. Można wierzch ciasta posmarować białkiem lub woda i posypać np sezamem . Jedno ciasto francuskie wystarcza na podaną ilość parówek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jastinka

24.02.2011 12:30
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat