Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kurkumą do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżeczki
mąka pszenna 1 łyżka
wywar z jarzyn 3/4 l
sok z cytryny 0,5 szt
sól do smaku
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkumą do ryb

Rozpuścić w rondlu masło, dodać kurkumę i mąkę. Dobrze rozgrzać, uważając aby się sos nie zarumienił. Następnie wlac wywar z jarzyn i ciągle mieszając przyprawić sokiem z cytryny, ostrą papryką i solą. Po doprowadzeniu do wrzenia zdjąć z ognia, podawac do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak