Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa zupa krem z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 g
bulion warzywny 1 litr
śmietana 18-procentowa 100 g
bułka czerstwa
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa zupa krem z grzankami

Do gorącego bulionu wrzuć pokrojone grzyby. Gotuj do momentu, gdy grzyby będą miękkie. Zdejmij zupę z ognia i wyjmij ok. 1/4 ugotowanych grzybów. Resztę zupy zmiksuj. Do śmietany wlej kilka łyżek zupy i dobrze wymieszaj. Następnie połącz śmietanę z zupą. Włóż odłożone grzyby i podgrzej. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Bułkę pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzane na patelni masło, obsmaż na złoty kolor. Podawj z grzankami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 03.04.2011 21:28
musi być pycha
ewa19a 15.02.2011 15:00
moja ulubiona z grzankami ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak