Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z drobiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
kapusta kiszona 0,5 kg
marchew 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
por (biała część) 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z drobiem

Do garnka wkładamy opłukaną porcję rosołową z dodatkiem : cebuli , marchwi , przypraw. Gotujemy wywar.
Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do wywaru ciągle gotującego się.
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do naszego wywaru.
I gotujemy do miękkości pora , marchwi, cebuli.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.
Możemy pod koniec podsypać natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak