Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewki nadziewane migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew duża 4 szt
migdały tarte 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
rosół drobiowy 2-3 łyżki
miód 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewki nadziewane migdałami

Marchew użyta do tego dania musi być bardzo duża. Obraną i przekrojoną na pół wzdłuż, gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru, do momentu gdy zmięknie, ale nie będzie się rozpadać. Migdały łączymy z bułką, rosołem i posiekaną natką. Marchew wydrążamy i nakładamy farsz. Wkładamy pod grill na 10-15 min. W rondelku zagęszczamy sos sojowy z miodem. Marchew podajemy polaną sosem miodowo-sojowym z kotletami wieprzowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 17.05.2012 09:20
ciekawe:)
mala2021 02.09.2011 19:08
fajny przepis
wolochski 02.07.2011 22:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak