Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wefetariański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pieczarki 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia
koncetrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wefetariański

Cebule obrać i pokroić w drobne półkrążki. Paprykę umyć i pokroić w krótkie paski. Cukinię ( jeśli jest mała ) to pokroić w talarki, a później każdy z nich jeszcze na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lu zeszatkować.
Wszystkie te warzywa należy podsmażyć na rozgrzanym oleju i dusić jakieś 20 minut. Na koniec trzeba dolać fasolkę czerwoną wraz z zalewą z puszki, koncentrat pomidorowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Całość zagotować. Podawać z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.06.2012 09:15
smaczny
m1monika 28.12.2011 16:13
pyszny gulasz :-)
ilka_86 17.11.2011 16:44
super
Gonia555 05.08.2011 12:50
polecam
Ania67 09.07.2011 12:04
Dla mnie bomba
novita26 17.02.2011 10:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak