Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 szt.
prawdziwki 8 szt.
masło 100 g
oliwa
rozmaryn
sól
rokpol 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami

Polędwiczki umyj, usuń błony. Dopraw solą i pieprzem. Następnie obsmaż na oliwie. Polędwiczki natnij wzdłuż tak, aby powstała kieszeń. Umieść w niej pokrojony w plasterki ser. Zetnij wykałaczkami. Mięso zawiń w folię aluminiową. Włóż na 30 min do piekarnika w 200 *C Prawdziwki pokrój w plastry i podsmaż na maśle, aż zmiękną. Przypraw. Upieczone polędwiczki podawaj z prawdziwkami. Wspaniale smakuje z makaronem lub bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak