Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kacze 4 szt
mąka 3 łyżki
olej 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
kapusta biała 1 główka
jabłka 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w kapuście

Udka umyć osuszyć posolić,oprószyć 2 łyżkami mąki,posypać majerankiem,włożyć do garnka podlać wodą i dusić pod przykryciem,gdy mięso będzie miękkie dodać poszatkowaną kapustę i dalej gotować,następnie dołożyć starte jabłka,z oleju i pozostałej mąki i zrobić zasmażkę dodać do kapusty i przyprawić,wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 18.05.2012 11:35
mniam
Ewelina45 15.02.2011 16:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak