Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homo waniliowy 1\\2 kg
cukier puder 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno

Galaretki rozpuścić ( każdą osobno) w 400 ml wody. Przestudzoną (np. wiśniową) wlać do pojemnika.
MASA Z SERKÓW:
Wymieszać 25 dag serka z 2 łyżkami cukru pudru. Rozpuścić 1 łyżkę żelatyny w pół szklance gorącej wody- ostudzić. Wlać żelatynę do masy, dokładnie wymieszać i wylać na galaretkę. Tak samo postępujemy z dalszymi warstwami. Wygląda bajecznie kolorowo i dzieciaki je uwielbiają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak