Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kaczki w czarnych porzeczkach.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kaczki 5 szt
ząbek czosnku 2 szt
masło 50 gr
olej 50 ml
sos teriyaki 30 ml
konfitura z czarnej porzeczki 200 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kaczki w czarnych porzeczkach.

Piersi z kaczki obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Na oleju w woku usmażyć czosnek, dołożyć obsmażone piersi wraz z masłem ze smażenia. Dolać sos teriyaki, 1/2 szklanki wody, sól , pieprz i dusić pod przykryciem. Po około 20 minutach dodać konfiturę z porzeczki- najlepiej kwaśna i dusić dalej. Na ostatnie kilka/kilkanaście minut odkryć pokrywkę, żeby sos odparował i stał się gęsty. Doprawić pieprzem, solą sosem teriyaki do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 15.12.2011 18:18
znakomity przepis
MAR3STA 16.02.2011 16:22
co za wspaniałości, kaczuszka jest smaczna w każdej postaci;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak