Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń nadziewana papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 1 szt.
musztarda ostra 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń nadziewana papryką

Mięso naciąć tak aby powstała kieszeń,posmarować wewnątrz musztardą,przyprawić,paprykę pokroić na grube paski,włożyć do kieszeni i spiąć wykałaczkami,w brytfance rozgrzać olej,obsmażyć mięso skropić wodą,piec około 60 min,w czasie pieczenia polewać wytwarzającym się sosem,pieczeń pokroić na plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 15.02.2011 16:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak