Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle do lodów z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 1 op
cukier waniliowy 1 op
biała czekolada 2 tabliczki
masło 2 łyżki
ajerkoniak 4 łyżki
foremki waflowe 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle do lodów z niespodzianką

Serek mascarpone łączymy z cukrem i masłem, wyrabiamy w mikserze na gładką masę. Czekoladę rozpuszczamy i wlewamy cienkim strumieniem do serka cały czas miksując. Pozostawić ok 4 łyżki i połączyć z ajerkoniakiem. Odstawiamy do lodówki masę serkową na ok 1 godzinę. Napełniamy wafle i polewamy sosem czekoladowo ajerkoniakowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 28.04.2012 13:28
pycha
iknbozka 16.11.2011 10:14
fjane
stokrotka 06.08.2011 14:07
fajne
daria899 22.05.2011 21:16
pyszne
Agnieszka/picola 05.03.2011 09:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak