Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe jeżyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówka amerykańska 2 szklanki
migdały zblanszowane 1 szklanka
czekolada 80% 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe jeżyki

Migdały pokrój w słupki i upraż na patelni. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do czekolady dodajemy borówkę i migdały. Mieszamy delikatnie, by się jagody nie rozpaćkały i na papier natłuszczony wykładamy po łyżce masy, formując jeżyki. Schładzamy w lodówce i podajemy do kawki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.05.2012 21:43
Łatwe, szybkie i apetyczne.
wojr63 22.04.2012 22:45
pycha
iknbozka 26.01.2012 15:06
mniam
iknkirke 27.12.2011 15:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak