Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie pierożki w ostrym rosole.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 gram
mąka ziemniaczana 2 szklanki
sól do smaku
batat 1 szt
sos sojowy 1-2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
rosół drobiowy 1 litr
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
groszek zielony 1/2 szklanki
papryczka chili 1 szt
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie pierożki w ostrym rosole.

300 gram wieprzowiny mielimy przez jak najdrobniejsze sitko, np takie do maku. Łączymy zmielone mięso z mąką i ugniatamy gładkie ciasto. Na farsz 200 gram wieprzowiny siekamy drobno i smażymy, łączymy z ugotowanym wcześniej batatem, dokładnie mieszamy. Dodajemy sos sojowy. Zagotować rosół i dodać warzywa i chili, zostawiając 1 dymkę posiekaną do dekoracji. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, jak papierki prawie. Pokroić na kwadraty ok 6-7 cm i na każdy nałożyć łyżeczką farsz. Zlepiamy pierożki i gotujemy w dużej ilości wody, ok 6-7 min. Rosół podajemy w wazie razem z pierożkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:42
muszę spróbować
iknbozka 25.02.2012 20:28
muszę wypróbować przepis
Sylwia56
Sylwia56 29.08.2011 11:54
ciekawa opcja
Agnieszka/picola 09.04.2011 21:15
muszę spróbować
halinka1011 15.02.2011 10:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak