Surówka po rosyjsku

Surówka po rosyjsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    5 dag
  • cukier

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki umyć, zalać letnią wodą i pozostawić i odstawić na 5 - 10 minut.
Kapustę najlepiej jeśli jest z ziołami i marchewką ( a jeśli nie to dodajemy do niej 1-2 starte marchewki i nasiona kopru) odciskamy z kwasu, dodajemy dużą łyżkę cukru, odciśnięte z wody rodzynki i oliwę.
Całość mieszamy.
Podajemy ją do potraw z mąki i sera (leniwe, kopytka), do dań rybnych i mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat