Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka po rosyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 5 dag
cukier
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka po rosyjsku

Rodzynki umyć, zalać letnią wodą i pozostawić i odstawić na 5 - 10 minut.
Kapustę najlepiej jeśli jest z ziołami i marchewką ( a jeśli nie to dodajemy do niej 1-2 starte marchewki i nasiona kopru) odciskamy z kwasu, dodajemy dużą łyżkę cukru, odciśnięte z wody rodzynki i oliwę.
Całość mieszamy.
Podajemy ją do potraw z mąki i sera (leniwe, kopytka), do dań rybnych i mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak