Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski csipetke

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
mąka pszenna 120 gram
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski csipetke

Jajko rozbijamy i mieszamy z mąką i odrobiną soli. Ilość mąki musi być taka, aby ugniecione ciasto dało się ładnie rwać (jest to około 120 gram jednak ilość ta nie jest \"sztywna\"). Formujemy kluski i gotujemy w lekko osolonej wodzie bądź wywarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.03.2013 08:36
mniam mniam...
BernadettaP 08.11.2011 08:10
super:)
Beatris 13.08.2011 10:51
Muszę wypróbować ten przepis, bo zapowiada się smakowicie.
Kopiko1983 22.07.2011 06:32
Bardzo fajne i proste kluski!
Monika193
Monika193 19.02.2011 09:04
świetny przepis na proste, ale przepyszne kluseczki
Katarzyna/kate1980 18.02.2011 14:57
koniecznie muszę wykorzystać przepis
Emilia22 17.02.2011 15:27
fajna nazwa
pacpaw 16.02.2011 23:08
trzeba spytać by Węgra. Wujek google podpowiedział, że od słowa \"pinch\" czyli pewnie szczypanie :o)
Jolanta_P-S 16.02.2011 21:43
a te scipetke to od szczypania? do zupy akuratne:)
matii6 16.02.2011 20:08
śmieszna nazwa
aginaa 15.02.2011 11:56
fajne
pacpaw 15.02.2011 11:25
Te bezpośrednio użyłem do bogracza (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107071/). Można też do zup, sosów itp.
traktorek 15.02.2011 11:02
a z czym te kluski bo są bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak