Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1/3 szkl.
cukier do smaku
sól 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
kapusta czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić, drobno poszatkować. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Kapustę odcedzić na sicie. 1/3 szklanki octu zalać 2/3 szkl. wody,i zagotować, roztworem zalać kapustę, wymieszać i odcedzić, pozostawić na sicie do ostudzenia. Dodać cukier do smaku i skropić sokiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.03.2013 08:36
mniam mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak