Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa roladka pieczona w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
chleb 1 szt.
jajko 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa roladka pieczona w chlebie

Z kurczaka potrzebujemy tylko piersi i skórę.Jeżeli nie chcę całego kurczaka,kupuję dwie piersi i korpus z którego zdejmuję skórę.Piersi przeciąć wzdłuż,ale nie do końca,roztworzyć,rozbić tłuczkiem do kotletów..Przyprawić,ułożyć obok siebie tak,aby lekko zachodziły jedna na drugą.Z chleba odciąć górę,wybrać miąższ.Część tego miąższu pokroić w kostkę,podsmażyć na 2 łyżkach oleju.Przestudzone grzanki wsypać do miski,dodać jajko,natkę pietruszki,sól i pieprz.Farsz ułożyć na mięsie,zwinąć w roladę,owinąć skórą.Posypać wierzch przyprawą do kurczaka.Roladkę obwiązać białą nicią.Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć mięso z każdej strony,przełożyć do chleba,polać tłuszczem w którym się smażyło.Przykryć odciętym wierzchem pieczywa,wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C.Po tym czasie roladę odkryć,posypać wiórkami masła i piec jeszcze 15 minut.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu z mięsa ściągnąć nici,pokroić w plastry,ułożyć z powrotem w chlebie i tak podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.03.2013 08:36
mniam pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak