Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórczy ogon z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pietruszka 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
pędy bambusa 1/2 szklanki
dymka ze szczypiorem 2 szt
sos sojowy 4 łyżki
sos słodki chili 4 łyżki
sezam 1-2 łyżki
olej do smażenia
mąka krupczatka 3-4 łyżki
makaron sojowy 1 op
łosoś filet 1 ze skórą

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórczy ogon z łososia

Marchew, papryki, pietruszkę i bambusa tniemy na słupki, wrzucamy do rondla, zalewamy sosami i dusimy do miękkości. Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z warzywami. Filet z łososia dzielimy na dwie części, kładziemy skórą do deski i każdą z nich głęboko nacinamy nożem, w kratkę 2- 3 cm. Nie przeciąć skóry! posypać starannie mąką. Łososia smażymy w głębokim oleju na złoto, mięso powinno nam się wywinąć i przypominać ogon wiewiórki. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.07.2012 22:16
ciekawy
Agnieszka/picola 10.03.2011 06:01
muszę spróbować
Tika4444 23.02.2011 10:04
ale fajna nazwa
Misiakova 15.02.2011 09:10
zapomniałam dopisać, że posypujemy sezamem i posiekaną dymką :)
Małgorzata113 15.02.2011 09:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak