Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żelki po 18-tce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
absynt 100 ml
syrop z cukru 1/2 szklanki
posiekane prażone migdały 1 i 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
wino białe 500 ml
wino czerwone 300 (półsłodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Żelki po 18-tce

Wino białe 300 ml i wino białe 200 ml i czerwone zagotować w osobnych naczyniach. Dodać do każdego garnka po 2 łyżki żelatyny i dokładnie rozpuścić, dopiero wtedy dodajemy galaretki zgodnie z kolorami , do agrestowej dolewamy absynt. Rozpuszczamy je dokładnie i po przestudzeniu wylewamy do osobnych naczyń wysmarowanych delikatnie olejem. odstawiamy do wystudzenia na noc. Na drugi dzień żelki z wierzchu smarujemy delikatnie syropem cukrowym i posypujemy migdałami, odstawiamy na chwilę. Wyjmujemy żelki i ze spodem robimy podobnie. Następnie tniemy w prostokąty i obtaczamy w migdałach resztę boków. Podawać po obiedzie, schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 21.11.2011 12:28
super
Seba 26.05.2011 00:58
pycha
agata1722
agata1722 23.04.2011 20:30
super
Agnieszka/picola 12.03.2011 17:23
super
Ewelina47 16.02.2011 17:18
musi być niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak