Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazaniki po podlasku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 30 dkg
makaron łazanki 200 g
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 1 szt
kapusta kiszona 0,5 z żurawiną

Przepis i sposób przygotowania na: Łazaniki po podlasku

1. Makaron odgotować na pół-twardo.
2. Kapustę ukoszoną z żurawiną gotować 30 minut, odcedzić.
3. Wędzonkę pokroić w kostkę, smażyć ma małym ogniu.
4. Po około 15 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
5. Jak cebula się zeszkli dodać kapustę i makaron.
6. Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze chwilkę, doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata112 09.09.2011 12:07
to cos dla mnie
suzana 15.02.2011 08:19
uwielbiam łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak