Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowa babka 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
margaryna 10 dag
cukier puder 1 szkl.
jajko 3 szt.
mleko 1/2 szkl.
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna do smarowania formy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowa babka 2

Miękką margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po 1 jajku, a potem stopniowo mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko. Ciasto wlać do babkowej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w temp. 150 stopni około 45 minut. Gdy ostygnie polukrować lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak