Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmak na czekoladowo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 1 opakowanie
masło roślinne 250 g
ciemne holenderskie kakao 3 łyżki
aromat waniliowy 5-6 kropli
mleko w proszku 2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
mleko 125 ml
cukier 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmak na czekoladowo

Masło i cukier rozpuszczamy w podgrzanym mleku, zdejmujemy z ognia.
Wsypujemy kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy i aromat waniliowy.
I ciągle energicznie dokładnie mieszamy dokładnie.
Ciepłą masą smarujemy wafle, dociskając każdy następny do poprzedniego wafla. Ostatnią warstwę dociskamy i nakładamy na nią deską by obciążyć wafle.
Odstawiamy do zastudzenia.
Gotowy deser polewamy czekoladową polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak