Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
ziemniak 1 sztuka
makaron świderki 1 garść
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
grzyby leśne 1 garść lub pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na boczku

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy do niej suszone grzybki lub mrożone.
Podsypujemy kucharkiem i dodajemy do smaku pieprz,koperek.
Następnie obieramy marchew,pietruszkę,ziemniaka, kroimy w kosteczkę i dodajemy do zupy.
Gotujemy około 10min i dodajemy makaron.
Gdy makaron będzie już prawie miękki dodajemy śmietanę , mieszamy i gotowe.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 14.02.2011 23:39
boczek zapomniałem napisać :{ Podsmażamy na patelni 10-15dkg boczku i dodajemy do zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak