Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 210 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 4 szt
aromat migdałowy 10 kropel
migdały mielone 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać cukier puder, żółtka, mielone migdały, aromat i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Rozwałkować, wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu przekładać kremem owocowym lub marmoladą. Oblać polewą, posypać wiórkami kokosowymi lub zmielonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 13.09.2012 21:58
ślicznie wyglądają
IlonaAlbertos 16.08.2012 21:28
Wyglądają super.
RenataZ-et 06.12.2011 21:21
wyglądają przepysznie
ziutula
ziutula 13.11.2011 00:56
taki deserek to sama poezja ...
Wacław 30.10.2011 20:45
ależ apetyczne,mniam !
Iwona51
Iwona51 02.10.2011 19:40
smaczne
Robert10 13.08.2011 16:25
bardzo fajne
jeta72 07.07.2011 00:37
pyszne i ślicznie wyglądają;)
ElizaT 24.02.2011 10:51
moim zdaniem są świetne ! ! !
rosik93 15.02.2011 00:38
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak