Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagiatelle gniazda szpinakowe 6 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
cebula 1 szt
szpinak świeży 2 garście
pieprz 1 szczyta
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
ser grana padano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, dodajmey tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle, żeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Żeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypać serem i świezo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dla \"ortodoksyjnych\" wielbicieli makaronu dodam ze oczywiscie sos mozna wymieszac z makaronem na jednej patelni, podrzac i podać razem na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2013 09:02
wygląda ekstra
Misiek1 15.02.2011 07:22
uwielbiam tuńczyka więc tak przyrządzone tagiatelle musi super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak