Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sklarowane masło 125 g
żółtko jajek 4 szt
sól
ocet winny
wino białe wytrawne 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

żółtka wymieszać z przyprawami,naczynie umieścić na parze i ucierać,podobnie jak majonez.dodając roztopione,sklarowane masło.pod koniec ucierania dodać ocet i wino.kosystencja sosu powinna przypominać gęstą smietanę.podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 28.03.2011 20:27
nmzc..proszę
Misiabe 28.03.2011 12:57
tego przepisu szukałam!! dzięki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak