Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z cynamonowym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szk
żółtko jajek 2 szt
oliwa 1 łyżka
kasza manna 2 lyzki
cukier puder 2 łyżki
cynamon 2 łyżeczki
jajko 1 szt
masło 5 dag
cukier do smaku
woda 1 szkl
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z cynamonowym serem

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtka, oliwę, ciepłą wodę lub mleko, zagnieść ciasto. Ser twarogowy przecisnąć przez praskę, dodać cukier puder, kaszę mannę, cynamon, jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 4 minuty od chwili gdy wypłyną na wierzch. Podawać polane stopionym masłem, i oprószone cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.02.2013 00:07
Takich pierożków nie robiłam. Chyba czas to nadrobić.
Monika193
Monika193 22.11.2011 18:22
pyszne
Iwona51
Iwona51 08.09.2011 12:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak