Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykas drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 kostka
piersi z kurczaka 50 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
śmietana 30% 200 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frykas drobiowy

Mięso pokroić i przyprawić.Podsmażyć na oleju razem z pieczarkami i cebulą. Wlać rosół rozprowadzony w 300ml
wrzątku, dusić 5 minut. Śmietanę połączyć z mąką, rozmieszać i dodać do potrawy. Zagotować. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 02.01.2012 08:42
ciekawe
Teresa12 28.09.2011 15:51
dobre
irenka 31.07.2011 19:34
świetny przepis,na pewno smaczne
alaaa 01.05.2011 19:16
pomysłowe
Tahitha 12.03.2011 07:46
no, no - mo0że być fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak