Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 25 dkg
rosół drobiowy 1 litr
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
śmietana kwaśna 4 łyżeczki
przyprawa do zup 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Na połowie masła poddusić pokrojoną w kostkę cebulę.Szczaw po osunięciu ogonków drobno posiekać dodać do cebuli.Całość zalać rosołem i gotować ok 10 min,dodać śmietanę i przyprawę do zup,doprawić solą i pieprzem.Na reszcie masła usmażyć jajka.Zupę rozlać na talerze dodać dwa sadzone jajka i po listku szczawiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 31.10.2011 10:41
bardzo lubię
Krystyna32 30.08.2011 07:17
pycha
Krystyna32 30.08.2011 07:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak