Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
bułki 4 szt
jajko 4 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Do mięsa dodać namoczone i odciśnięte bułki, posiekaną cebulę, start surowy ziemniak, surowe jajka, przyprawy. Wszystko razem dobrze wyrobić. Uformować mięso na zwilżonej wodą desce, zrobić w nim rowek, w który włożyć jaja na twardo, zlepić starannie. Wysoką brytfannę posmarować oliwą, wyłożyć pergaminem. Posmarować oliwą papier i posypać tartą bułką. Włożyć do brytfanki mięso, piec w nagrzanym piekarniku około 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 22.07.2011 20:20
mmmmmmmmmmmmmniam
Angelika10 06.06.2011 21:27
Wspaniałe danie.
rzenia15 01.03.2011 10:18
pycha
aginaa 15.02.2011 11:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak