Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
mączka cukrowa 12 dkg
masło 12 dkg
jaja 3 szt
mleko 0.5 l
proszek do pieczenia 20 g
cukier wanilinowy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Margarynę utrzeć na pianę, dodać cukier, mączkę, żółtka i razem wymieszać, dodać obie mąki, mleko i znowu wymieszać. Ciasto powinno być dosyć wolne, na końcu dać proszek i cukier waniliowy, ubitą z jajek pianę i wlać do formy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą; piec około 40-50minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2013 20:17
smaczna babka
tomek18 19.03.2011 08:39
uwielbiam
Juleczka20 18.03.2011 14:48
pycha
KasiaK90 28.02.2011 22:21
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak