Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na maślance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1 litr
woda 1 litr
mąka na żur 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
cebula 1
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na maślance

Wodę zagotować. W maślance wymieszać mąkę i wlać do wody.Doprawić.Cebulę i kiełbasę pokroić i podsmażyć.Dodać
do zupy. Gotować na małym ogniu ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.03.2011 12:30
ciekawy żurek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak