Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jaja 6 szt
cukier puder 40 dkg
masło 10 dkg
kasza manna 10 dkg
skórka z pomarańczy 5 dkg
rodzynki 5 dkg
cukier wanilinowy 30 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Twaróg przepuścić przez maszynkę. Masło i cukier utrzeć na pulchną masę, białka ubić na pianę. Wszystkie składniki połączyć. Przygotowaną masę wyłożyć do formy wyłożonej wysmarowanym pergaminem. Piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kubalo 26.03.2013 08:10
prezentuje sie super
Wafelek2601 02.01.2013 00:40
Apetyczny
Katarzyna56 10.05.2012 13:22
coś pysznego:o)
pigila
pigila 16.10.2011 07:05
super
pigila
pigila 16.10.2011 07:05
super
tomek18 02.09.2011 14:42
uwielbiam serniki
KasiaK90 16.03.2011 13:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak