Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kurczak z wątrobką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt duża
masło
Farsz:
bułka czerstwa 1 szt duża
wątróbki drobiowe 100 g
jajko 2 szt
mleko 100 ml
koperek
masło 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kurczak z wątrobką

Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć, zemleć razem z wątróbkami. Dodać żółtka utarte z masłem, koperek, sól i pieprz, cukier. Wymieszać z pianą z białek. Farszem napełnić kurczaka, zszyć, obłożyć wiórkami masła, piec 50 minut w 190 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak