Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z maką kukurydzianą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka kukurydziana 1/2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy 8 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z maką kukurydzianą

Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do żółtek delikatnie połączyć. Na masę przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać aromat i ostrożnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 150 stopni około 30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.03.2014 08:42
fajny biszkopt
IlonaAlbertos 08.12.2013 23:43
Ciekawy przepis.
Neetka90 15.05.2012 21:38
super
Neetka90 15.05.2012 21:38
super
Neetka90 15.05.2012 21:38
super
Neetka90 15.05.2012 21:38
super
kochanyptysiu 14.02.2011 22:59
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak