Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski saskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 82 dkg
mleko 165 dkg
masło 5 dkg
jaja 5 szt
bułka czerstwa 8 dkg
masło 5 dkg
szynka 35 dkg
mąka 5 dkg
słonina 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski saskie

Tartą bułkę zalać wrzącym mlekiem, przestudzić, dodać masło, żółtka i wymieszać. Czerstwą bułkę pokrajać w drobną kostkę, skropić masłem,zrumienić na jasno zloty kolor. Szynkę pokroić drobno, białka ubić, wszystko wymieszać. Formować kluski w kształcie kopytek, obtaczać w mące, wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować. Polać stopioną słoniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2012 17:41
bardzo lubię
monika154 16.08.2011 09:41
super
tomek18 13.07.2011 16:26
super
Katarzyna/kate1980 14.03.2011 17:47
uwielbiam je
KasiaK90 04.03.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak