Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem budyniowo serkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
budyń śmietankowy 1 op
przyprawa do wina instant 1 op
woda 650 ml
likier pomarańczowy 50 ml
cynamon 2 kawałki
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżeczka
dżem jabłkowy 2/3 słoika
serek waniliowy 150 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbata 1/4 szklanki
Biszkopt 1 mozaika

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem budyniowo serkowym

Zagotować 600 ml wody, przygotować budyń Duży Delecty z cukrem i osobno w filiżance żelatynę. Po zagotowaniu wody odlewamy z 1/2 szklanki do żelatyny i ją rozpuszczamy, do reszty wody dodajemy budyń. Łączymy budyń z żelatyną i zostawiamy do wystygnięcia. Biszkopt jasny skrapiamy herbatą i smarujemy dżemem. Nakładamy blat mozaikowy i nasączamy herbatą, odstawiamy do lodówki. Do schłodzonego budyniu dodajemy serek i mieszamy energicznie, do 1/5 masy dodajemy kakao. Smarujemy ciasto jasnym kremem i ozdabiamy dowolnie ciemnym kremem, schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 23.02.2012 10:56
brzmi pysznie
olkaaa 17.01.2012 07:30
jestem bardzo ciekawa tego smaku
Justyna223 24.05.2011 17:02
pyszny musi być
misia53 08.04.2011 19:49
Świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak