Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem wołowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 140 dkg
cebula 13 dkg
tłuszcz 5 dkg
jaja 2 szt
pieprz 0.3 dkg
mąka 80 dkg
woda 35 dkg
sól 0.2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem wołowym

Z mąki, jaja, wody zagnieść ciasto pierogowe. Mięso ugotować, przepuścić przez maszynkę, połączyć ze zrumienioną cebulką, dodać jaja,sól, pieprz, starannie wyrobić. Formować pierogi i gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.07.2013 08:43
pyszne pierogi!!
Basia10 24.05.2012 18:45
bardzo dobre
KasiaK90 14.06.2011 16:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak