Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki duszone z boczkiem i marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1 kg
wędzony boczek 1 plaster
ziemniaki 60 dag
marchew 30 dag
cebula 15 dag
olej 2 łyżki
sól
pieprz
bulion 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki duszone z boczkiem i marchewką

Mięso pokroić w kostkę, boczek w paseczki, obrane ziemniaki i marchewki w plasterki, cebule w krążki. W brytfannie rozgrzać olej, podsmażyć boczek, dodać mięso, usmażyć. Dodać warzywa, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, wymieszać. Zalać bulionem, naczynie przykryć, dusić ok. godziny, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 05.03.2011 11:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak