Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z kiełbasą i suszonymi sliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 20 dag
cebula 1 łyżka
olej 1 łyżka
biała fasola 1 puszka
suszone śliwki 9 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
ketchup 4 łyżki
miód 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z kiełbasą i suszonymi sliwkami

kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać osączone fasole, pokrojone śliwki, koncentrat, kostkę rosołową, liść laurowy, zalać wodą, tak, żeby wszystko przykryła. Dusić 15 minut, dodać ketchup i miód, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać sok z cytryny i zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 05.03.2011 11:30
pomyslowe
accee 14.02.2011 22:14
EXTRA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak