Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 2 łyżki
mielona wołowina 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 6 ząbków
przecier pomidorowy 5 łyżek
pomidory 1 puszka
bulion drobiowy 1 l
papryczka chili 1 szt
ziemniaki 8 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina na ostro

na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3-4 minuty, dodać przecier pomidorowy, pomidory z zalewą, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, tymianek oraz drobno posiekane chili, wszystko razem chwilę smażyć. Ziemniaki obrać, podzielić na ćwiartki i wrzucić do reszty, wlać bulion, gotować na małym ogniu godzinę, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 05.03.2011 11:29
az mi slinka pociekla
romanrafal
romanrafal 15.02.2011 13:03
lubię takie dania
accee 14.02.2011 22:15
Lubię taką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak