Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewek i selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 2 pęczki
seler 1 szt
ogórek 2 szt
jabłko 1 szt
szczypiorek usiekany 4 lyżki
jogurt naturalny 150 ml
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewek i selera

Jabłko i obrany seler zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewki i ogórki umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać utarty ser, szczypiorek, połączyć z jogurtem, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.09.2012 20:39
Smakowite połączenie składników.
ankaryba 26.06.2012 20:28
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak