Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calius

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soku cytrynowego 30 ml
syropu cukrowego 30 ml
lód 6 kostki
plasterek cytryny
brązowy rum 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Calius

Lód wrzucić do wysokiej
szklanki, zalać sokiem cytrynowym, syropem cukrowym, powolutku wlać rum.
Drinka uzupełnić wodą sodową wg uznania
, a brzeg kieliszka udekorować plasterkiem cytryny w skórce.

Jeśli będziemy uważnie wlewać składniki
, w kieliszku będą widoczne warstwy, od najciemniejszej do najjaśniejszej z kostkami lodu. Przyznam, że jest to trudne do uzyskania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 20.02.2011 17:50
niezłe
stokrotka 18.02.2011 22:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak