Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki z kurczaka z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
ziołowy serek topiony
brokuł 1 duży
imbir kawałek
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki z kurczaka z dynią

brokuły umyć i podzielić na różyczki po czym włożyć do osolonego wrzątku i zagotować po czym zmniejszyć płomień i gotować ok.7min.dynię odcedzić,imbir obrać i drobno zetrzeć,mięso umyć i przekroić wzdłuż,każdy kawałek mięsa naciąć tak aby powstała kieszeń oprószyć w środku i na zewnątrz solą i pieprzem,serek topiony utrzeć z imbirem i posmarować środki kieszonek następnie napełnić marynowaną dynią i spiąć wykałaczką,rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor z obu stron,ugotowane brokuły odcedzić,kieszonki wyłożyć na półmisek i obłożyć brokułami,podawać zaraz po przyrządzeniu najlepiej z ziemniakami z wody lub ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.07.2012 19:25
Super
Iwona51
Iwona51 23.02.2011 21:17
super przepis
MAR3STA 14.02.2011 17:23
masz świetne pomysły na gorące dania;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak